Boomverzorging en onderhoud tuinen
  • B:0032-495 68 80 70 - W:0032-491 55 14 15

Snoeien van bomen

boomverzorgingbart

Snoeien van bomen

Voor het snoeien of vellen van bomen moet u bij Boomverzorging Bart zijn.

Bomen worden meestal gesnoeid voor de veiligheid, een gezonde groei van de boom en de visuele impact op de omgeving. Soms groeien er hinderlijke of slechte takken waardoor de veiligheid van mensen of passerend verkeer in het gedrang komt.

Afhankelijk in welk groeistadium de boom zich bevindt dient Boomverzorging Bart de nodige snoeimethodes toe: begeleidingssnoei, vorm snoei, onderhoudssnoei van de boom. Ook het opkronen van de stam, zieke en beschadigde takken verwijderen, dode takken snoeien, verlichten van topzware takken en kruinen. Alsook het machinaal knotten van wilgen.

Onze snoeiwerken worden uitgevoerd met de hoogtewerker omdat het toelaat om efficiënter en sneller te werken. Wanneer de situatie het niet toelaat voor een hoogtewerker kan er ook klimmend gesnoeid worden.

De snoeiperiode hangt af van het soort boom, voor loofbomen is de zomer, wanneer de boom vol in blad staat, de beste periode om te snoeien omdat er dan minder sapstroomverlies is en de wonde zich snel afgrendelt. Knotten en sterk insnoeien kan best in de winterperiode uitgevoerd worden.

Wij komen altijd op voorhand eens langs om de vraag van de klant en het gewenste werk te bespreken.

Onze projecten

Een boom te groot een struik te klein

Wij lossen je problemen op.